Haaste kaikille: Maailmassa riittää paineita. Sen käypää hoitoa on tanssi. Keskity musiikkiin, anna liikkeen ja ilon viedä. Ole mukana. Tanssi etulinjassa!

Ensihoito Kanta-Häme -Facebooksivuilla houkutellaan etulinjan ihmiset tanssimaan. Vakava tilanne ja vaativa työ lisäävät stressiä, mille ei pidä antaa valtaa. Jotta jaksaa, pitää olla myös hauskaa. Auttajakin on ihminen, jolla on lupa hymyillä ja jonka työssä on lupa olla naurua.

Tanssi murtaa kielimuurit, keventää stressiä, tuottaa iloa ja vapauttaa ihmisen ilmaisemaan itseään. Siksi on helppoa kehottaa: ”Tanssi etulinjassa!”

Ensimmäisenä tanssiin ryhtyi Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen ensihoitaja Susanna Harsunen, hän myös suunnitteli koreografian.
”Inspiraatio iski keskellä yötä. Oli noustava sängystä, laitettava kuulokkeet korville ja mentävä peilin eteen.” Susanna kertoo, että halusi tehdä keep it simple -versioon, jotta se sopisi kaikille tanssittavaksi. ”Tämä on tällainen hyvän mielen juttu. Odotan innolla, että ihmiset lähtevät tekemään näitä lisää. Olen tehnyt siihen raamit ja on hauska nähdä, minkälaisia versioita muut tekevät. Estot pois ja pistäkää ranttaliksi!”

Videolle musiikin tehnyt Tero Salonen liikuttui näkemästään. ”Eihän tosta voi muuta kuin tulla hyvälle mielelle. On hienoa, että oma biisi kuuluu ja näkyy, tämä oli rempseä aloitus.”

Tanssi etulinjassa -kantaesitys kuvattiin Hämeenlinnan paloasemalla. Tanssi on nähtävillä Ensihoito Kanta-Häme Facebook -sivuilla, myös Systole on jakanut sen omille Facebook-sivuilleen. Toivottavasti tanssi leviää eri somealustoille ja mahdollisimman moni tekee siitä oman version. Kun teet oman version, lisää päivitykseesi hashtagit #socialdancing #tanssietulinjassa

Systole seuraa hashtageja ja tsemppaa tanssivaa etulinjaa, joka nostattaa hyvinvointia. Ole osa yhteistä iloa – ryhdy tanssiin tai kerää oma porukka ja iskekää sen voimalla. Kuvaa tanssista video ja julkaise se sosiaalisessa mediassa. Lisää julkaisuun hashtagit #tanssietulinjassa #socialdancing , jotta kaikki voivat nähdä ilon leviävän.

 

Katso Ensihoito Kanta-Hämeen video tästä!

Lataa musiikki tästä: Socialdancing