Systolen IG-sihtiin jäi Instagramin @lanssariahaukotuttaa -tilillä postattu ”Brain Before Bed” -alustalle tehty  meemi.

Instagramin @lanssariahaukotuttaa -tilillä postattiin (25.8.2020) hoitohenkilökunnan stressintäyteistä arkea hyvin kuvaava meemi, johon moni alalla työskentelevä pystyy varmasti samaistumaan.

@lanssariahaukotuttaa -tili on suunnattu etenkin ensihoitoalalla työskenteleville ihmisille ja monet sen julkaisut sisältävät paljon sisäpiirijuttuja.

Postaus pyrkii samaistumaan katsojaan ja luomaan yhteenkuuluvuuden tunnetta monella eri tasolla. Jokainen ihminen on joskus unohtanut jotain tärkeää ja muistanut asian vasta juuri ennen nukkumaanmenoa. Jokainen on myös päättänyt olla tekemättä unohtuneelle asialle mitään ja menettänyt sen takia yöunensa. Lisäksi meemin tunnistettavuus etenkin nuorten keskuudessa sekä siinä käytetty rento puhekieli pyrkivät yhdistämään ihmisiä.

Itse kiinnitin huomioni julkaisuun juuri sen tunnistettavan ”Brain Before Bed”-meemialustan vuoksi. Ihminen hakeutuu mieluusti lähemmäs jo ennalta tuttuja asioita. Suositut meemialustat ovatkin loistava tapa saada nuoret kiinnostumaan esimerkiksi hoitotyöstä ja siihen liittyvästä raskaasta arjesta. Onnistuneet meemit luovat positiivisia kokemuksia, jotka parhaimmillaan johtavat nuoren hakeutumaan kyseiselle alalle.

Pelastus- ja ensihoitoalaa voidaan pitää yhtenä yhteiskunnan tärkeimmistä yksittäisistä tekijöistä. Tästä huolimatta myös sille kuuluu kaikkien muiden alojen tapaan täysin sama velvollisuus pyrkiä herättämään mielenkiintoa tulevien sukupolvien kohdalla, jotta alan työllisyys säilyisi. Kenties paras keino tähän olisi hyödyntää jo valmiiksi toimivia, paria tekstiriviä vailla olevia meemialustoja.

 

Teksti Kalle Kaivola
Kirjoittaja opiskelee lukiossa ja kannustaa Manchester Cityä. Hän selailee Instagramissa ensihoitoa koskevia postauksia ja pohtii, miten ne uppoavat nuorisoon.