Ensihoitopunkkari Lasse Haapala tartuttaa kitarallaan Rasvamaksaa. Mutta pitääkö Rasvamaksasta parantua? ”Ei pidä tai oikeastaan se on jokaisen oma asia. Tämä Rasvamaksa on hyvä asia”, Haapala sanoo. Konkreettisesti rasvamaksan voi saada vain C-kasettina.

Rasvamaksa alkoi itää puolitoista vuotta sitten. ”Toinen laulajistamme ideoi kaveriporukan Whatsapp-ryhmässä, että kiinnostaisiko tällainen”, ensihoitaja-kitaristi Lasse Haapala kertoo.
Tauti tarttui todella nopeasti. ”Neljässä minuutissa meillä oli bändi kasassa ja treenit sovittuna.”

Myöskään vaivan nimeä ei tarvinnut kauaa ihmetellä, pienen diagnosoinnin jälkeen siitä tuli Rasvamaksa. ”Lääkäri sanoi laulajallemme, että hänellä on rasvamaksa, mikä tietysti pelästytti hänet. Myöhemmin todettiin, ettei mitään rasvamaksaa ollutkaan. Kun sitä ehdotettiin bändin nimeksi, niin kaikki olivat heti yhtä mieltä: se on siinä.”

Rasvamaksa julkaisi keväällä viisi biisiä käsittävän Kohti Eheämpää Elämää -EP:n, jota on kaiken maailman digihömpötysten lisäksi saatavilla myös C-kasettina. ”Olimme Emergenza-bändikilpailussa ja setin jälkeen jostain tuli kaveri, joka ilmoitti, että hänellä on levy-yhtiö ja että hän haluaisi tehdä Rasvamaksalle C-kasetin. Se kuulosti heti diililtä.”

Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että Rasvamaksa muuten voitti kilpailun.

Bändi eteni kansainvälisessä Emergenza-skabassa Suomen alkukarsinnoista semifinaaliin, joka soitetaan 28.9. helsinkiläisbaarissa On The Rocksissa. Paikka asiantuntijoiden tuomaroimassa finaalissa määräytyy semifinaalissa yleisöäänestyksellä.

Alun perin yhden keikan bändiksi ennustettu Rasvamaksa on jatkanut hyvänlaatuista kehittymistään. ”Omalla painolla mennään eteenpäin. Ei tyrkytetä hirveästi itseä, mutta tehdään kuitenkin keikkaa ja mennään luontevasti pitämällä hauskaa ja yhdessä tekemällä.”

Helsinkiläisessä bändissä on kaksi solistia, joilla ei ole instrumentteja, eikä musiikkitaustaa, mutta päälle käyvää intoa sitäkin enemmän. Rasvamaksa kuulostaa siltä, että sille kannatta altistua.

 

TEKSTI MARKO PARTANEN
KUVA RASVAMAKSA.COM